**Surfing using FIREFOX will enable full application. Thanks**
**Sila gunakan FIREFOX untuk menikmati aplikasi penuh blog ini. Terima kasih**

Welcome / Selamat Datang

Welcome to the ROXR Cooperation blog. This blog is designed for all Co-ROXR members, to ensure we are well informed with the latest activities undertaken by the club. If you have any comments and any additional info, please share and put it in the space provided. Thank you and happy exploring the blog...
ONE TEAM, ONE DREAM
Fully generated by: Co-ROXR authors


Selamat datang ke laman blog Koperasi ROXR. Blog ini direka khas untuk ahli koperasi ROXR, untuk memastikan kita semua dimaklumi dengan aktiviti-aktiviti terkini yang dijalankan oleh kelab ini. Jika ada sebarang komen dan sebarang info tambahan, sila kongsikan dan letakkan di ruang yang telah disediakan. Terima kasih dan selamat menjelajah blog ini....
SATU PASUKAN, SATU IMPIAN
Dikuasakan sepenuhnya oleh: Penulis blog Co-ROXR


Friday, September 10, 2010

SALAM AIDILFITRI UNTUK SEMUA WARGA KO-ROXR



Anyam ketupat di petang hari
Ketupat dianyam oleh Mak Siti
Ramadan berakhir Syawal menanti
Sambut lah dengan girang di hati

Salam Lebaran Salam Aidilfitri
Pengikat Talian Kasih Sejati
Jari Sepuluh Ku Susun Rapi
Moga Ampunan Maaf diberi

Syawal cuma setahun sekali
Ramadhan juga sekali tak lebih
Jika ada rezeki berbaki
Usahlah dilupa pada yang bersedih

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN


Tuesday, September 7, 2010

Majlis Berbuka Puasa Famili ROXR dan Koperasi/ ROXR Co. and ROXR Family Breaking Fast Ceremony

"Ini dia..barisan 'bujangan' yag sedia di madu..."

Dari kiri: RO84, RO87, RO92, RO168, RO157 dan RO71









XR77: "Perkenalkan Lelaki Dusun Terakhir kita...RO97..jangan lupa war-warkan setiap kali ada net ahh.."

RO36: "adei...saya da tu..."

RO71: "ya XR77...tunjuk biar ngam2 sama yang empunya badan..nanti tersasar sama saya..alamat tidak selamat ..tidur luar oooo....




RO58: " huh! huh! susah sudah mo duduk ni...menyesal saya makan sampai 5 pinggan...cendol sia yang 5 mangkuk pun belum lagi sia sentuh2...adei..

RO72 & RO29: " ya lah..kasi susun bata dulu tu makanan sana dalam...nanti ada ruang lagi kami mo isi tu udang banyak2!! "

RO61 & RO136: "bah..pa susah mo makan..piring masi banyak..pas ni kita angkat semua..kasi tinggal meja jak..godoot ngawi..


RO168: "....control..control..pas ni mo ambilk puding...buah...cendol...pa lagi yang belum sia makan tadi ah??? ...."

R071: "hmmm....lambat betul ambil gambar...kering sudah ni gigi sia...sabar...sabar.." 






XR77: "ok..kita atur program raya kita ...jap sia tengok jadual dulu..."

RO71: "aik?? mana jadual dia ni? macam facebook jak sia tengok..."

XR77: "syyyt..diam-diam bah 71..sia tengok dulu barn buddy sia kejap.."

RO1, RO87, RO158, RO157, XR4,RO129, RO168, RO97: "...hmmm..."



Posing maut!!! RO129..
















Majlis yang telah diadakan di Mount Kinabalu Heritage and Spa Kundasang berlangsung dengan lancar pada 5 September yang lalu, bermula dari jam 6 pm hingga lebih kurang jam 9 pm. Kehadiran harmonik kepada rakan-rakan radio yang lain memeriahkan lagi suasana berbuka pada petang itu. Antara agenda yang telah dibincangkan ialah Majlis Rumah Terbuka Keluarga ROXR yang bakal dilaksanakan menjelang raya kelak. Syabas kepada Pengelola Majlis Berbuka pada kali ini. Tahniah..

Ceremony was held at Mount Kinabalu Heritage and Spa, Kundasang has run smoothly on 5th September starting from 6 pm until about 9 pm. The presence of harmonics to the radio counterparts enliven the atmosphere at the afternoon break. Among the agenda discussed were ROXR Family Open House which will be conducted soon during Raya celebration. Congratulations to the administrators of the recent Breaking Fast Ceremony. Congratulations ..

Friday, August 20, 2010

Yes! Finally VICTORY Is Ours.../ Ya! Akhirnya KEJAYAAN Milik Kami...

 XR 37: "eiii..lama jugak..tia sabar sdh sia ni.."
RO92 : "posing dulu bah...kasi gantung2  si 37..ehhe"
RO61 : "saya punya separuh ahh.."
XR 59: " mana gia cukup ni..kecik betul..."


RO36 : " adoi..napa bah kamurang beli yg kecik?"
XR 59: "sudah bah sia bilang tadi..kecik talampau.."
RO84 : "sukurlah bah ada..."
RO29 : "bah 72, mari kita pose untuk kamera.."








 XR77: "ok semua...sebelum kek dipotong...gambar dulu yang paling wajib..sy berdiri atas kerusi ah..nanti tidak nampak.."

"Okay" - serentak..








RO92: "bah...sebelum tu bagi can dulu ni dua YB (Yang Berjaya) kamurang berucap ya...jadi ucapan siapa yang paling best...kamu mesti undi laa..undian boleh dibuat di laman blog ko-roxr sahaja..jadi jgn lupa undi kio..."

XR37: "o..mo kasi kaw-kaw la ni kali cakap sia...biar sampai keluar api di mulut...ekkeke.."

RO2 : "mala? sia ingat mo potong kek sudah daa..."
RO92:     "bah..mari kita potong kek..."
RO37:     "akhirnya..."
RO136:   "hmmm...."












"kenapa de ni pisau warna pink?..kamu sengaja ka ni??"

"oke...ucapan sia...terima kasih banyak-banyak sebab buat majlis ni untuk kami..sia ingat sia mo pigi lagi RAE bulan 12..tapi sukurlah...sia lulus sudah de..jadi tia payah lagi..kamu yang belum pigi exam dan belum lulus..tiapa..pigilah yang bulan 12 punya..mudah-mudahan lulus dan kita sama-sama naik kampung atas...sekian"
RO92...










"pink...sebab saya suka pink..."

"ya..saya jugak berterima kasih atas meraikan kejayaan ini...walaupun keknya kecik..tapi memberi banyak makna pada kami berdua...mcm si 92 cakap tadi...siapa-siapa yang pigi RAE bulan 12 nanti..selamat berjuang dan semoga berjaya...itu saja dari saya...sekian"
XR37...












Description:
Date: 8th August 2010
Venue: Warung Tepi Jalan
The ceremony held after the ALK Co. meeting. The purpose is to celebrate friends who claimed their victory after the RAE (RADIO AMATEUR EXAMINATION) which was conducted on last Jun. Congratulation to our victorious friends (in this ceremony, 2 victorious ALK members -RO92 and XR37)
Info: RO80, RO88 and RO95 who took the same exam has claimed their victory as well. Congratulation once again!!


Tarikh:   8 Ogos 2010 (Ahad)
Tempat: Warung Tepi Jalan
 Majlis ini dibuat selepas mesyuarat  ALK koperasi.diadakan. Majlis ini bertujuan untuk meraikan kejayaan rakan-rakan yang telah berjaya lulus dalam RAE (RADIO AMATEUR EXAMINATION) pada Jun lalu. Tahniah diucapkan kepada rakan-rakan yang berjaya. ( dalam majlis ini, dua rakan ALK yang berjaya ialah RO92 dan XR37)
Info: Rakan lain yang turut berjaya ialah RO80, RO88 dan RO95. Tahniah sekali lagi !!