**Surfing using FIREFOX will enable full application. Thanks**
**Sila gunakan FIREFOX untuk menikmati aplikasi penuh blog ini. Terima kasih**

Welcome / Selamat Datang

Welcome to the ROXR Cooperation blog. This blog is designed for all Co-ROXR members, to ensure we are well informed with the latest activities undertaken by the club. If you have any comments and any additional info, please share and put it in the space provided. Thank you and happy exploring the blog...
ONE TEAM, ONE DREAM
Fully generated by: Co-ROXR authors


Selamat datang ke laman blog Koperasi ROXR. Blog ini direka khas untuk ahli koperasi ROXR, untuk memastikan kita semua dimaklumi dengan aktiviti-aktiviti terkini yang dijalankan oleh kelab ini. Jika ada sebarang komen dan sebarang info tambahan, sila kongsikan dan letakkan di ruang yang telah disediakan. Terima kasih dan selamat menjelajah blog ini....
SATU PASUKAN, SATU IMPIAN
Dikuasakan sepenuhnya oleh: Penulis blog Co-ROXR


Friday, August 20, 2010

Yes! Finally VICTORY Is Ours.../ Ya! Akhirnya KEJAYAAN Milik Kami...

 XR 37: "eiii..lama jugak..tia sabar sdh sia ni.."
RO92 : "posing dulu bah...kasi gantung2  si 37..ehhe"
RO61 : "saya punya separuh ahh.."
XR 59: " mana gia cukup ni..kecik betul..."


RO36 : " adoi..napa bah kamurang beli yg kecik?"
XR 59: "sudah bah sia bilang tadi..kecik talampau.."
RO84 : "sukurlah bah ada..."
RO29 : "bah 72, mari kita pose untuk kamera.."








 XR77: "ok semua...sebelum kek dipotong...gambar dulu yang paling wajib..sy berdiri atas kerusi ah..nanti tidak nampak.."

"Okay" - serentak..








RO92: "bah...sebelum tu bagi can dulu ni dua YB (Yang Berjaya) kamurang berucap ya...jadi ucapan siapa yang paling best...kamu mesti undi laa..undian boleh dibuat di laman blog ko-roxr sahaja..jadi jgn lupa undi kio..."

XR37: "o..mo kasi kaw-kaw la ni kali cakap sia...biar sampai keluar api di mulut...ekkeke.."

RO2 : "mala? sia ingat mo potong kek sudah daa..."
RO92:     "bah..mari kita potong kek..."
RO37:     "akhirnya..."
RO136:   "hmmm...."












"kenapa de ni pisau warna pink?..kamu sengaja ka ni??"

"oke...ucapan sia...terima kasih banyak-banyak sebab buat majlis ni untuk kami..sia ingat sia mo pigi lagi RAE bulan 12..tapi sukurlah...sia lulus sudah de..jadi tia payah lagi..kamu yang belum pigi exam dan belum lulus..tiapa..pigilah yang bulan 12 punya..mudah-mudahan lulus dan kita sama-sama naik kampung atas...sekian"
RO92...










"pink...sebab saya suka pink..."

"ya..saya jugak berterima kasih atas meraikan kejayaan ini...walaupun keknya kecik..tapi memberi banyak makna pada kami berdua...mcm si 92 cakap tadi...siapa-siapa yang pigi RAE bulan 12 nanti..selamat berjuang dan semoga berjaya...itu saja dari saya...sekian"
XR37...












Description:
Date: 8th August 2010
Venue: Warung Tepi Jalan
The ceremony held after the ALK Co. meeting. The purpose is to celebrate friends who claimed their victory after the RAE (RADIO AMATEUR EXAMINATION) which was conducted on last Jun. Congratulation to our victorious friends (in this ceremony, 2 victorious ALK members -RO92 and XR37)
Info: RO80, RO88 and RO95 who took the same exam has claimed their victory as well. Congratulation once again!!


Tarikh:   8 Ogos 2010 (Ahad)
Tempat: Warung Tepi Jalan
 Majlis ini dibuat selepas mesyuarat  ALK koperasi.diadakan. Majlis ini bertujuan untuk meraikan kejayaan rakan-rakan yang telah berjaya lulus dalam RAE (RADIO AMATEUR EXAMINATION) pada Jun lalu. Tahniah diucapkan kepada rakan-rakan yang berjaya. ( dalam majlis ini, dua rakan ALK yang berjaya ialah RO92 dan XR37)
Info: Rakan lain yang turut berjaya ialah RO80, RO88 dan RO95. Tahniah sekali lagi !!

Monday, August 16, 2010

Pameran / Exhibition

Radio Exhibition  by ROXR Family & ROXR Co. at Pesta Kaamatan Ranau
Pameran Radio Oleh Family ROXR & Koperasi Radio Operator Ranau Bhd di Pesta Kamaatan Ranau

Venue:      Ranau Community Hall
Tempat:    Dewan Masyarakat Ranau

Date:        23rd May 2010
Tarikh:     23 Mei 2010

audio check 2x ..napa bah ni? rusak kah? tia buli jual ni tau...
aik...bukan sia punya kah yang ko jual tu??
kontrol ah..kempiskan perut..senyum...mo masuk FB ni...
*XR59: 71,ok kah saya begaya macam nih?  *RO71: kalo ko begitu sya begini jak laa...(mcm mo nyanyi nasyid pulak..)
mana aci kamu jak begambar...kami pun mo masuk...!! kameraman jgn jeles..ko ndak dapat masuk arr...
*XR77: bah 97, ko dekat2 sama tu unduk ngadau, manatau kan...?  *RO97: sya ok saja..sya mo..heheh..dia mo kah sama sya ni ah?  *XR59: .....no komen..

*XR59: 97, jgn ko dekat2 yg nih..sya sdh booking  *RO97: kami bah yang padan..sama tinggi, sama padan  *RO157: ukah...!
ok..ok...kontrol ah...yang rendah..tinggikan...yang kembung..kempiskan...yang ...